Het dagelijks leven brengt veel spanningen mee; op tijd naar school of werk, deadlines en tentamens, kinderen naar de opvang door weer en wind, huishouden etc. Daarnaast wil je familie en vrienden zien, iets nieuws leren, sporten en uitgaan. En goed voor jezelf zorgen.

En zo komen – goed voor jezelf zorgen en ontspannen – op de laatste plek… Eigenlijk wil je die als eerste plaatsen maar alle aandacht wordt gevraagd door het drukke leven in de stad.

Als ontspannen langdurig op de laatste plek komt dan ga je klachten ontwikkelen. Eerst zijn de klachten klein en naarmate je langer de klachten probeert te negeren, komen ze steeds vaker en harder.

Je lichaam probeert je iets te zeggen.

Wat merk je aan jezelf? Zweet je meer dan normaal? Heb je hoofdpijn, gespannen kaken of buikpijn? Pijn aan je schouder of voel je je gejaagd en geïrriteerd?

Hoe kan je goed luisteren naar je lichaam en de klachten verminderen?

Bij de Ontspanningspunt-behandeling gaan we samen op zoek naar de signalen van je lichaam. We onderzoeken wat de aanleidingen zijn en wat je zelf kan doen om daar veranderingen in aan te brengen. Deze behandeling kan ik aanvullen met specifieke acupunctuurpunten waardoor je meer ontspanning kan ervaren.