De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is een eeuwenoude geneeskunde en filosofie die zijn oorsprong vindt tussen 4000 en 2500 v. Chr. De basisprincipes van de TCG zijn ontstaan door het observeren van natuurlijke processen en reacties op de natuur. Door middel van deze reacties kon ontdekt worden hoe mensen reageren op externe en interne invloeden. Deze reacties kunnen waargenomen worden op bijvoorbeeld de tong, de huid, de lichaamshouding en is voelbaar op de pols.

Reacties kunnen ook positief gestimuleerd worden door middel van acupunctuur. Bij de behandeling worden specifieke punten in het lichaam geprikt waardoor het herstellend vermogen van het lichaam in gang wordt gezet. Hierdoor ontstaat een betere circulatie en meer balans.

Acupunctuur is maatwerk. Dit betekent dat de behandeling precies bij jou past. In de Traditionele Chinese Geneeskunde worden klachten holistisch benaderd en behandeld. Het is daarom belangrijk om meer te weten over jouw totale gezondheid, levensstijl en dieet.

Acupunctuur kan op vele manieren ingezet worden: voor meer energie en vitaliteit, goede nachtrust, balans in hormoonhuishouding: regelmatige menstruatiecyclus, natuurlijke overgang, betere concentratie, verbeteren van de natuurlijke weerstand en immuniteit, positieve werking op emoties, gezond gewicht, stimuleren bloedcirculatie, verminderen pijnklachten en ontspanning.

Veel mensen merken verbeteringen in de dagelijkse activiteiten waardoor de levensvreugde wordt vergroot. Daarnaast zie ik dat er een groter bewustzijn ontstaat over de invloeden op de gezondheid, lichaam, emoties, voeding, beweging en levensstijl. Het is zo inspirerend om te zien hoe een ieder zijn eigen ontwikkeling doormaakt en wilt werken aan gezondheid met de kennis over de Traditionele Chinese Geneeskunde. Tijdens de afspraken bespreken we daarom ook wat er op je pad komt in jouw ontwikkelingsreis richting gezondheid.